Här hittar ni en kort uppdatering från förra veckans Näringslivsråd där bl a KFG var representerade. För er som inte känner till vad det är så är det ett forum för samverkan mellan Kalmar kommun, näringsidkare, Linnékåren och Linnéuniversitetet. 

Mötet hölls av näringslivschef Thomas Davidsson som denna gång bl a bjudit in Kalmar kommuns nya Hållbarhetschef Charlotte G Brynielsson som arbetar med kommunens nya Klimatkontrakt 2030. Det beskriver ett antal mål som kommunen ska uppnå och för att lyckas med det krävs att kommunen samarbetar även med näringslivet. Vi har bokat ett möte för att diskutera hur ett samarbete med KFG skulle kunna se ut. Kanske kan våra medlemsföretag få möjlighet att bli ännu mer klimatsmarta och bidra till helheten av Klimatkontraktet 2030? 

Med på mötet var även Sofia Toremalm, företagsrådgivare på Arbetsförmedlingen, som berättade hur de hjälpt bl a Bergkvara Buss som har en utmaning att finna busschaufförer med att hitta, rekrytera och utbilda nya chaufförer. Sofia återkommer med mer information inom kort om hur de kan hjälpa fler företag med liknande utmaningar. 

Från LNU tipsade samverkanskoordinator Linda Leonhardt om hur studenter kan göra sina examensarbeten på företag inom t ex hållbarhet och med färsk kunskap kunna bidra till att företag blir än mer hållbara. Vill du veta mer om detta kontaktar du lättast Linda på mail linda.leonhardt@lnu.se så kan ni se över möjligheten till att just ert företag kan få hjälp! 

Allt gott! 

Rickard Swärd, vice ordförande KFG